RECENSIONER / OMDÖMEN

Om Teresa Indebetou Band:

“...Materialet är mycket välkomponerat och melodiöst. Flera av sångerna har det där lilla extra med slagkraftiga refränger...Gruppen spelar mycket tajt...I och med flera gästsångare blir mixen omväxlande, alla tjejerna har personliga röster. Här finns också några helt instrumentala nummer, bland dem Meditation där Teresa visar sin styrka som pianist och improvisatör. De latinoinspirerade låtarna är energiska, livfulla, de visartade sångerna andas vemod och finkänslighet. Förutom Teresas fina pianosolon måste Jenny Kristofferssons bassolo i Victor berömmas samt de fina inläggen av gitarristen Michael Indebetou. En mycket spännande debut-cd.”

OrkesterJournalen dec 2010

“Teresa Indebetou är en personlig pianist med ett eftertänksamt lyriskt spel både i snabba och lugna stycken. Lina Holm sjunger med värme i bland annat Så nära, där Michael Indebetous blå gitarr och Jenny Kristoferssons sjungande bas kommenterar. Mycket av musiken har hämtat inspiration i latin och i brasiliansk musik, men även i vistraditionen. Hela tiden utgör ändå jazzen grunden till idéerna. Det finns en genuin spelglädje och nyfikenhet i den här musiken.”

Torsten Eckerman /Lira

“Bandets musik är högklassig pianojazz med brasiliansk touche och mer än bara stundtals låter det riktigt, riktigt bra.”

Smålands-posten 17 sept 2010

”Desto roligare var det att stifta bekantskap med detta kvinnodominerade band. Fogarna var verkligen täta... Svängig jazz kryddad med brasilianska rytmer, på en spegel av svenskt vemod... Det är som en blandning av Stan Getz i Rio och Jan Johansson i fyrhändigt med Chick Corea...Sångerskan Karolina Vucidolac imponerar på mig och ett ord räcker om henne: känsla...Martina Almgren spelar med en känslig musikalisk nerv som alltid gör intryck på mig...Martin Olsson på bas är teknisk, men samtidigt lyrisk i sitt spel, inte minst i sina improviserade solon. Kapellmästaren Indebetou är inte bara en dynamisk och lyhörd pianist, utan en kreativ och nydanande kompositör. Mjuka låtar med tänkvärda texter, men också stark och dramatisk musik som lever ut... Kammarjazz kryddad med het chili.”

Jönköpings-Posten, Bo Levander, 18 okt 2011

“Stencool latinjazz. Nerv är ett nyckelord i musiken. Teresa nästan studsar på pianopallen, när hon i solo efter solo improviserar fram allt hetsigare fraser. Bandet är för övrig snortajta och det ligger liksom en cool aura över deras sätt att spelar ihop.”

Ttela, Vänersborg 24 aug 2010

“Det svänger ofta rejält i de tolv låtarna signerade Indebetou. Mycket av materialet har en latinsk prägel, men det är varierat och bjuder på givande lyssning...samt fyra kvinnliga vokalister som förvaltar texterna på bästa sätt. Det är tajt med genomgående läckert och inspirerat spel på alla kanter. Obesvärat svängigt och med just det flyt som titeln kanske vill antyda.”

Olle Hernegren, NWT

“Pianisten och bandledaren Teresa Indebetou...omsätter sin förälskelse i musikalisk energi...med ett pianospel där accenterna är både tydliga och oväntade. Med en sorts musikalisk humor, kan hon kommentera ett stilgrepp, vrida det ett varv till och resultatet blir kort och gott väldigt svängigt.”

Kiki Eldh, Bohuslänningen 23 nov 2010

Övriga:

“Teresa Indebetou, med egenskapen odiskutabel musikalitet, är nu inte bara den följsamma pianoackompanjatören, utan i hög grad medagerande.”

Borås Tidning 12/9 2010

“Tyra Sventon innehåller en och annan sång, och den musikaliska inramningen av föreställningen i stort är en styrka. Teresa Indebetou som pianisten Sally sitter uppflugen på en liten balkong i det bruna Londonhus som Tyra besöker, och förhöjer historien med snygga ljudmattor och klassiska melodier “

GT 5 dec 2010

“Pianisten Teresa Indebetou är en stabiliserande faktor. Inte blir det sämre av att hon äger en klar och vacker sångröst.”

ur Borås Tidning april 2010

“Hon är den mest gudabenådade människan jag träffat i den musikaliska världen, säger skådespelaren Frederik Nilsson.”

Ur reportage i Borås Tidning 10/9 2010

”En av Göteborgs allra bästa pianister!”

Mia Björklund, Kulturförvaltningen

”Vokalisten Paula Kaltenbach, utsökt skärpta Teresa vid pianot och Henrik Paulsson på bas...lät i en tät väv av melodisk variation varje ton sitta som gjuten; kammarjazz i toppklass.”

ur Borås tidning efter konsert på jazzklubben Cooking i Borås