RECENSIONER / OMDÖMEN

"Teresa Indebetou gör ännu en övertygande skiva. Åter finns anledning att prisa hennes melodikänsla...Kristofferssons sjungande bas, Martina Almgrens smakfulla trumspel i skönt samspel med ledarens skiftande pianospel, på en gång rytmiskt drivet och lyriskt...samt inkännande och personligt spel från gästande Ann-Sofi Söderqvist...En värmande skiva att återvända till många gånger."
Andreas Lagercrantz, Lira

Ann-Sofi Söderqvists samarbete med Teresa Indebetou, Jenny Kristoffersson och Martina Almgren är mycket lyckat...Här kommunicerar fyra skickliga musiker med personlig inlevelse och kraft.
Leif Wigh, OrkesterJournalen

"Stingfylld spännande lyssning rakt igenom samtliga åtta titlar... Med sparsmakat spröda toner ”smyger” sig den innerligt vackra musiken in i medvetandet på lyssnaren...Och melodiskt taggad kreativitet till spel är vad som gäller vare sig det är fråga om up-tempo eller vacker ballad hela skivan genom...En samspelt trio, plus då Ann-Sofi Söderqvist vars trumpet passar in utmärkt. De fyra bjuder tillsammans på personligt skapande jazzmusik med atmosfär, i underbart samspel och späckat med högst skickligt solospel." Betyg 4.
Thord Ehnberg, DIG Jazz 2017

"Med sin trio skapar hon en jazz av yppersta klass och med varma melodier och ett lekfullt driv. Sånger utan stora åthävor men sprängfyllda av kärlek och genuin musikalitet"
Patrik Lindgren, Lira

"Pianospelet är skimrande och ständigt inspirerande att lyssna till...Jenny kristoffersson bidrar med många sångbara basgångar och härliga solon...trummisen Martina Almgren bidrar med ett rakt och stödjande spel...Skivan är en juvel som växer för varje lyssning. Kommunikativ och rolig musik!"
Andreas lagerkrantz, Lira

"Det finns en nervig och kärleksfull intimitet i musikernas sätt att närma sig uppgiften. Allt har ett naturligt flöde, som det kan bli mellan musiker som spelat ihop länge och trivs ihop. Present känns ärlig. Enkel, ren och avspänd. Det svänger och är vackert på en och samma gång."
Martin Lindström, Dala-Demokraten

"Vi som var där fick njuta av en fantastisk konsert. TIB lyckades under kvällen fängsla sin publik så till den milda grad att de sedvanliga applåderna efter varje solo uteblev. Ett solo kan ibland få musiken att stanna till men TIB lyckas med att i sina solopartier förstärka låtarnas karaktär och känsla...Teresa Indebetou Band är definitivt ett guldkorn i vaskpannan och ett otroligt bra ”liveband”. / Tommy Jonzon, Eskilstuna Jazz & Blues

"Det var länge sedan jag köpte en jazzskiva med sådan lekfullhet, skärpa och spännvidd. Verkligen uppfriskande. EST, Lars Jansson och Bengt Hallberg är alla referenser som dyker upp i huvudet - men skivan har en härligt egen prägel."
Martin Clase

"...Teresa Indebetous sånger är högst personliga...Teresa har en helt egen profil, befriad från klicheer...Indebetou sjunger med ett självklart sväng och även som sångerska har hon en absolut egen färg...En skiva som absolut inte får försvinna i det allmänna flödet."

Torsten Eckerman /Lira 2012

"Det uppstår omgående musik som är dynamikmättad och skönt svängande med Cooking och Spring is here...Pianospelet upplever jag i Stirred och Sugar and salt som inspiration av en tidig Jarret. Martinas trummor ger rätt stabilitet och härlig rytm till en lyckad produktion. (Betyg: 4)

Lasse Seger/ OrkesterJournalen 2012

“...Materialet är mycket välkomponerat och melodiöst. Flera av sångerna har det där lilla extra med slagkraftiga refränger...Här finns också instrumentala nummer, bland dem Meditation där Teresa visar sin styrka som pianist och improvisatör. En mycket spännande debut-cd.”
OrkesterJournalen dec 2010

“Det finns en genuin spelglädje och nyfikenhet i den här musiken.”
Torsten Eckerman /Lira

“Bandets musik är högklassig pianojazz med brasiliansk touche och mer än bara stundtals låter det riktigt, riktigt bra.”
SmålandsPosten

“Stencool latinjazz. Nerv är ett nyckelord i musiken. Teresa nästan studsar på pianopallen, när hon i solo efter solo improviserar fram allt hetsigare fraser. Bandet är för övrig snortajta och det ligger liksom en cool aura över deras sätt att spelar ihop.”
Ttela, Vänersborg 24 aug 2010

“Det svänger ofta rejält i de tolv låtarna signerade Indebetou. Mycket av materialet har en latinsk prägel, men det är varierat och bjuder på givande lyssning...Det är tajt med genomgående läckert och inspirerat spel på alla kanter. Obesvärat svängigt och med just det flyt som titeln kanske vill antyda.”
Olle Hernegren, NWT

“Pianisten och bandledaren Teresa Indebetou...omsätter sin förälskelse i musikalisk energi...med ett pianospel där accenterna är både tydliga och oväntade. Med en sorts musikalisk humor, kan hon kommentera ett stilgrepp, vrida det ett varv till och resultatet blir kort och gott väldigt svängigt.”
Kiki Eldh, Bohuslänningen 23 nov 2010